Fizikanti i njohur Stephen Hawking vdiq në mënyrë paqësore në shtëpinë e tij në Kembrixh në orët e hershme të së mërkurës, tha familja e tij.

Stephen ishte i njohur për punën e tij me vrima të zeza dhe relativitet, dhe shkroi disa libra të njohura shkencorë duke përfshirë një histori të shkurtër të kohës.

Në moshën 22-vjeçare, Prof Hawkingut iu dhanë vetëm disa vite për të jetuar pasi u diagnostikua me një formë të rrallë të sëmundjes neurone motorike.

Sëmundja e la atë në një karrige me rrota dhe në masë të madhe nuk mund të fliste përveçse përmes një sintetizuesi zëri.

Prof Hawking ishte i pari që përcaktoi një teori të kozmologjisë si një bashkim relativiteti dhe mekanikë kuantike.

You may also like