Tech & Auto

S’ka privatësi, Facebook ua lexon çdo mesazh që shkruani

Ju mund të supozoni se bisedat e dërguara në Facebook Messenger janë plotësisht private. Por do të gabonit.

Facebook konfirmoi të enjten se përdor mjete të automatizuara për të skanuar biseda Messenger për lidhje malware dhe imazhe pornografike të fëmijëve.

Gjithashtu u lejon përdoruesve të raportojnë biseda që mund të shkelin standardet e komunitetit.

Moderatorët e kompanisë mund të rishikojnë çdo mesazh që është shënuar nga përdoruesit ose sistemet e automatizuara.

Facebook ka qenë prej kohësh e qartë se punëtorët e saj mund të rishikojnë postet për të siguruar që ato të jenë në përputhje me standardet e saj.

Por shumë përdorues kishin marrë bisedat e tyre në Messenger ishin privatë. Facebook tha në një deklaratë të enjten se mbajtja e mesazheve private është prioriteti i saj, por gjithashtu mbrojti veglat e automatizuara si “shumë të ngjashme me ato që përdorin kompanitë e tjera të internetit sot”.

You may also like