Uncategorized

Pas Raportit të Progresit, Sholtes kërkon luftimin e korrupsionit dhe vazhdimin e dialogut

Pas publikimit të Raportit të Progresit, ka reaguar raportuesi për Kosovën në PE, Igor Sholtes.
Në disa postime në twitter, Sholtes ka kërkuar nga Kosova luftimin e korrupsionit dhe vazhdimin e dialogut me Serbinë.

“Pavarësisht përmbajtjes së raportit të progresit që u publikua sot, është e rëndësishme për Qeverinë e Kosovës të vazhdojë reforma që tashmë kanë filluar t’i zbatojë dhe të fokusojë energjinë e saj në implementimin e reformave dhe gjithashtu t’i praktikojnë ato”, ka deklaruar Sholtes.

Raportuesi për Kosovën gjithashtu ka bërë thirrje të vazhdohet në plotësimin e kushteve të vëna nga BE.

“Është e rëndësishme të vazhdohet lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, dhe po ashtu t’i rriten përpjekjet për të pasur një sistem ligjor të pavarur”.

“Për stabilitet në rajon është tejet e rëndësishme që të vazhdohet dialogu mes Beogradin dhe Prishtinën në mënyrë konsistente dhe të qetë”, thuhet më tej në deklaratën e sllovenit.

Soltes ka folur për rëndësinë jetike të respektimit të ligjit, e sidomos nga akterët politikë.

“Respektimi i ligjit duhet të jetë primare dhe po ashtu duhet të respektohet nga të gjithë politikanët e involvuar”

“Dhe po ashtu shpresoj që të bëhet së shpejti liberalizimi i vizave dhe të ketë sa më pak pengesa në këtë rrugë”.

You may also like