Ballina Lajme

Jep dorëheqje prokurori që hetonte manipulimet me listat e veteranëve

Dorëheqja e Prokurorit të Speciales, Elez Blakaj, dyshohet se erdhi pas kërcënimeve lidhur me hetimin e listave të fryra të veteranëve dhe nga rasti i hetimeve ndaj imamit, Shefqet Krasniqi.

Por, kryeprokurori i Shtetit Aleksandër Lumezi, ka deklaruar se prokurori special tashmë i dorëhequr Elez Blakaj, ka pasur mbrojtje nga shteti në rastet kur ka njoftuar për kërcënimet.

Në rastin e veteranëve sipas Lumezit ka qenë një kërkesë nga prokurorit për të siguruar komisionin mjekësor që ka qenë nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale, e cila kërkesë sipas tij është marrë parasysh dhe policia ka ofruar mbrojtje, shkruan Insajderi.

Lumezi tha për Insajderin, se Blakaj kishte njoftuar edhe një rast tjetër kërcënimi.

Gjatë kohës ka qenë duke e hetuar imamin, Shefqet Krasniqi, ndaj të cilit ishte ngritur aktakuzë për terrorizëm, Blakaj kishte pasur kërcënime ndaj fëmijëve të tij.

Në këtë rast Lumezi thotë se vet kishte kërkuar që policia e Kosovës që tu ofrohet mbrojtje fëmijëve të prokurorit.

“Kur ka qenë rasti i hetimit të Shefqet Kraniqit ne i kemi dhënë mbrojtje dhe ia kemi siguruar fëmijët çdo ditë i kemi dërgu në shkollë edhe i kemi pritë, pra Policia e Kosovës e ka bërë këtë pas kërkesës sime pasi që prokurori më ka njoftu se fëmijët janë kanosur. Ai vetë nuk ka pranuar të ketë mbrojtje të afërt lidhur me këtë rast”, tha Lumezi për Insajderin.

Prokurori i Prokurorisë Speciale Elez Blakaj, ka dhënën dorëheqje nga ky institucion më 13 gusht.

Lumezi tha për Insajderin se prokurori Blakaj ka qenë në pushim, kur ka njoftuar për dorëheqjen.

“Prokurori ka shku në pushim, mandej e ka njoftu kryeprokurorin e Speciales që më nuk është prokurorë, pa dhënë ndonjë sqarim tjetër për arsyeje e dorëheqjes”, tha Lumezi.

You may also like