Ballina Lajme

Gjermania u kërkon pesë vendeve të BE-së ta njohin Kosovën

Gjermania ka filluar një trysni diplomatike ndaj pesë vendeve të Bashkimit Evropian që ende nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës.

Trysnia diplomatike po iu bëhet Spanjës, Sllovakisë, Qipros, Greqisë dhe Rumanisë, Presidenti i Rumanisë Trajan Basesku i ka thënë televizionit rumun B1 se Gjermania po u bën presion të pesë vendeve të BE. Sipas tij Gjermania me këtë veprim po tejkalon kufijtë e saj në politikën jashtme dhe sipas tij kjo mund t jetë e dëmshme.

Basesku ka thënë se Moldavia po përmbahet të njohë Kosovën për shkak të Moldevisë, ku një krahinë e saj kërkon shkëputje ngjashëm me Kosovën,

You may also like