Ballina Lajme

Falja e Kurban Bajramit bëhet në Xhaminë e Madhe

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës njofton besimtarët dhe opinion e gjerë se dita e parë e festës së Kurban – Bajramit, është të martën(21 gusht).

Sipas BIK manifestimi qendror për territorin e Kosovës, kushtuar festës së Kurban – Bajramit, mbahet në Xhaminë e Madhe në Prishtinë.

“Manifestimi fillon në orën 5:10, me faljen e namazit të sabahut nga Hfz.Xhelal ef. Kaloshi, pas të cilit do të jetë ligjërata tematike kushtuar kësaj feste, të cilën do ta mbaj Bahri ef. Sejdiu  ligjërues në Xhaminë e Madhe në Prishtinë. Namazi i Kurban–Bajramit falet në orën 06:25 të cilit do t’i prij Hfz.Xhelal ef. Kaloshi, ndërsa Hytben – mesazhin e Kurban – Bajramit do ta mbaj,  kryetari i Bashkësisë  Islame të Kosovës, myftiu Naim ef. Tërnava”, thuhet në njoftimin e Bashkësisë Islame.

Me rastin e festës së Kurban – Bajramit, ditën e parë,  e BIK, Kryesia e BIK  si tradicionalisht organizon pritje në selinë e Kryesisë nga ora 9:00-12:00.

“Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës të gjithë besimtarëve dhe opinionit të gjerë ua uron festën e Kurban – Bajramit, duke e lutur Zotin që të na pranojë Haxhin, kurbanin, lutjet dhe ibadetet tona”, thuhet në komunikatën e Bashkësisë Islame të Kosovës.

You may also like