Ballina Lajme

Edhe VV mbështet rezolutën për krimet e kryera nga Serbia

Deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje, Albulena Haxhiu tha se si parti politike do e mbështesin rezolutën dhe krijimin e komisionit ad –hock për sanksionet ndaj krimeve serbe në Kosovë.

Haxhiu tha se VV e mbështetë themelimin e një gjykate vendase, ashtu siç kanë kërkuar para votimi të Gjykatë Speciale.

Ajo tha se as UNMIK, as EULEX dhe as institucionet vendase nuk kanë pasur vullnet për t’i adresuar krimet e kryera nga Serbia në Kosovë.

“Është dashur qysh moti ta kemi një Gjykatë të veçantë që trajton të gjitha krimet që kanë ndodhur në Kosovë siç kanë bërë të gjitha vendet e Ish Jugosllavisë, sepse ne jemi dëshmitar që as UNMIK, dhe as EULEX-i, por as institucionet vendase as minimumin e vullnetit për të adresuar krimet e kryera nga Serbia”, tha Haxhiu.

Përfaqësuese në komisioni ad-hock për sanksionet e krimeve serbe në Kosovë nga Vetëvendosje do të jetë Saranda Bogujevci.

You may also like