Ballina Kulturë

8 herë haxhi: Plaku shqiptar flet nga Meka, tregon si ishte falur tinëz në kohën e Enver Hoxhës

83-vjeçari nga Dibra për herë të tetë ka shkuar në Haxh.

Xhevat Gjorgji, 83-vjeçari nga Radomira e Dibrës, është shqiptari që tetë herë kishte shkuar në Haxh.

Në një intervistë, të zhvilluar nga imami Ahmet Kalaja, ai tregon për përvojën e tij në Arabinë Saudite, përkatësisht Mekë dhe Medine.

Ndër të tjera, Gjorgji flet edhe për periudhën e komunizmit në Shqipëri, shkruan.

Si ishte falur, a kishte agjëruar…?

“Po, kam agjëruar edhe në kohën e Enverit. Falesha tinëz”, thotë ndër të tjera ai.

You may also like